Friss hírek, esemènyek, aktualitások

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Humán Erőforrás Programok Irányító Hatósága

ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft

Töltse le pdf formátumban: itt

Akarjon 100 évig élni - egészségesen!

 

ÉLSZ

Életedért Lépj Szolgálat Abán

 

Új mentális életforma!

Legyen teljesen egészséges!

Tanulja meg az öngyógyítást, önfejlesztést!

 

Kineziológia, csontkovács, homeopátia,
kínai akupunktúra, virágterápia, táplálkozás tanácsadás, jóga, családterápia,
spirituális választerápia, masszás, közösségi terápia és más egészségmegőrző és
–javító módszer

 

Az állapotfelmérést is ingyen kapja

 

Jöjjön el a Bemutató Napra

2010. okt. 9, szombat 9.30 órától 18 óráig

Kultúr Közösségi Ház

 

Stratégiakutató Intézet, Aba Nagyközség Önkormányzata, Kultúr
Közösségi Ház

TAMOP – 5.5.1. A-10/1

Szervező: Gábor Yvette

 

 

 

2011-08-08 19:39:18
Töltse le pdf formátumban: itt

Életedért
Lépj Szolgálat (ÉLSZ)

BEMUTATÓ
NAPOK

 

Aba, 2010.október 09. 9.30- tol 18 óráig. Egész napos program, igény szerint.

Helyszín:
Abán a Kultur Közösségi Ház.

Cím: 8127 Aba, Rákóczi út 4/B.

Program (Moderátor Szoboszlai Zsolt)

Kossa Lajos Polgármester megnyitója


Varga Csaba bevezetője: Az ÉLSZ szerepe

 

Robert Coxon kanadai zeneszerző Tv interjúja, amiben köszönti az ÉLSZ Bemutató napot és ismerteti a gyógyító zene programját. Kb. 15 perc.

 
A nagyterem színpadán a 3 féle egészség állapotfelmérés folyik a nap folyamán (NES, Voll, Magneto-elektro-akupunktúrás)

 

A folyosón könyvárusítás

 

A 3 kisebb teremben egy időben zajlanak az előadások, bemutatók, gyógyítások,

 

A nap folyamán meglátogatjuk a helyi szociális otthont, valamint az utcaközösségeket.

 

Az előadók, gyógyítók névsora Abán:

Drobilisch Joli: SVT terápia (spirituális választerápia, és szivárvány aura masszázs) célja: a mentális, érzelmi blokkok feltárása, az aurából az érzelmi és energiatestből, amelyek blokkolják az élet bármely területén való előrehaladást (párkapcsolat, anyagiak, munka, egészség)

 
Tóth György: kínai gyógyász, fül-akupunktúra, Bach virág terapeuta,

Előadása: Az egyensúly megtalálása gyógynövényekkel, táplálkozással, Bach virágokkal. Fül-akupunktúra bemutatása a gyakorlatban.


Csaba Beatrix: Család és szervezetállítás előadás és bemutató

 
 Vancsik Viktória: negatív érzelem semlegesítése, előadás és
bemutató. Valamint lélekrajz és lélektánc. Bemutató az eddig készült képeiből.

 
Horváthné Horváth Katalin: Voll terápia, állapotfelmérés, a btegség okainak feltárása és a homeopátiás alkimista szerek, mint terápiás
lehetőségek bemutatása. Célja: A családok egészségi állapotának felmérése és
azok azonnali kezelése.

  
Kiss Edina: gyermekjóga, (ovis 3-6 éves vagy iskolásoknak -12 éves korig)

Jógabemutatása kiscsoportokban történik.

 

Wahrné Horváth Nóra: NES állapotfelmérés, azonnali terápi, talpreflexológia, akupresszúra

 

Bredák Erzsó: kőgyógyászat és a különböző masszázsok bemutatása, kipróbálása,

 

Jóni Gyöngyi: Mit jelent a spiritualitás? Milyen inspirációkat kaphatunk? Csoportos foglakozás gyógyítás, 

 

Dr. Lázár Györgyi: Magneto-elektro-akupunktúrás állapotfelmérés, azonnali kezelés, fájdalomcsillapítás. Szerepe, a megelőzés, és a gyógyítás egyaránt.

 

Szoboszlai  Zsolt: Erőforrás elemzés, kiscsoportos foglakozás keretében.

 

Szász Sándor: Parapszichológus, gyógyító,

 

Fazekas András: masszőr, csontkovács, masszázsok bemutatása

2011-08-08 21:30:52
Töltse le pdf formátumban: itt

BEMUTATKOZOTT AZ ÉLSZ ABÁN

(Életedért Lépj Szolgálat)

 

A Stratégiakutató Intézet idén májusban megnyerte a Fejér megyei közösség-, és demokráciafejlesztés TÁMOP pályázatot, amelynek programja Sárosd Nagyközség részére is biztosítja a részvételt. A program keretében került sor 2010. október. 9-én Abán az ÉLSZ első bemutatkozására. Az egész napos szombati rendezvényre, ami délelőtt 9.30-tól, délután 18.30-ig tartott, 150 ember gyűlt össze a Közösségi Kultúrházban. A Stratégiakutató Intézet, az Aba Nagyközség Önkormányzatával, és a Közösségi Kultúrházzal együtt szervezett bemutatóra nagyszámú szakember bevonásával, ingyenes helyszíni bemutatókkal biztosította a legfiatalabb óvodás korosztálytól kezdve, a nyugdíjasokig terjedően a megjelentek részére a szolgálat által nyújtott egészségmegőrző, természetgyógyászati módszerek gyakorlati megtapasztalását.

A bemutatót szervező Intézet munkatársa, Szoboszlai Zsolt megnyitó szavai után, Kossa Lajos, abai polgármester üdvözölte a megjelenteket. Kiemelte, hogy az önkormányzati választások is igazolták az Aba által 5 – 6 éve megkezdett és következetesen folytatott közösségfejlesztési út helyességét, amihez a mostani, új szakaszban megvalósuló, a térség több településére kiterjedő ÉLSZ program – meggyőződése szerint – a polgárok lelki, szellemi egyensúlyának megújulásához, az életminőség javulásához is jelentős mértékben hozzájárulhat.

A megnyitó szavak után elsőként a Stratégiakutató Intézet elnöke, Varga Csaba kapott szót. Első szavai a köszönetről szóltak. Megköszönte, hogy ilyen sokan jöttek el azok, akik megértették, és fontosnak tartják a saját egészségük, és általában az egészség megőrzésének ügyét. Külön megköszönte, név szerint is az Intézet munkatársának, Gábor Yvette-nek az Élsz-nap gondos és alapos előkészítési, szervezési munkáját, a gyógyítók színvonalas kiválasztását,a helyszín alapos előkészítését, a helyi lakossággal való kapcsolatteremtést,ami jó alapot teremtett a jelenlegi, és a további négy településen megrendezendő eredményes bemutatáshoz.

Szólt arról, hogy az ÉLSZ nem az állami egészségügy helyettesítésére, vagy leváltására kínál megoldást, hanem azoknak kíván segíteni, akik a betegségek megelőzése érdekében törődni akarnak az egészségük megőrzésével, a testi és lelki harmóniájuk helyreállításával akkor is, amikor még nem betegek.

Olyan teljesen új szolgálatról van szó, ami azon a felismerésen alapul, hogy a testi bajok, betegségek nagyon gyakran belső, lelki állapotokra vezethetők vissza, amit a hétköznapi tapasztalat is sokszor igazol (akik gyakran mérgelődnek, azoknak gyakrabban lehet gyomorfekélyük). Hangsúlyozta, hogy ha az ember belső világa, a lélek és a test egyensúlyban van, akkor lehet egészséges a test is. A testi, lelki állapot felmérésének, az egészség helyreállításának és megőrzésének fontosságára hivatkozva, tájékoztatta a jelenlevőket, hogy a program szerint az önkormányzattal egyetértésen a szolgáltatást novembertől kezdődően az utcaközösségek szintjére akarjuk levinni Abán, és a bevezetés után, a programban részt vevő további négy településen is.

Ezt követően Szelei Magdolna, a budapesti „Jézus ház” Szeretetszolgálat 15 éves tapasztalata alapján arról beszélt, hogy újra fel kell fedezni a bennünk levő hitet ahhoz, hogy a szellem - lélek - test harmóniájának megteremtése érdekében eldönthessük, hogy másokkal együtt összefogva, mit tudunk kezdeni önmagunkkal.

Kiss Edina, aki óvónő, tanítónő és a gyermekjóga avatott szakértője, miután kifejtette, hogy a mai gyerekek olyan újszerű feladatokkal kerülnek szembe, aminek megoldásában, a tudatfejlődésükben segíteni kell őket. Ennek egyik megoldásaként, az egyéni tudat és a kozmikus lélek egyesítése érdekében, gondoskodni kell a tudati, az érzelmi és a spirituális intelligencia
összehangolt fejlesztéséről, amiben a gyermekjóga gyakorlati megvalósítást jelent. Szavainak igazolására 15 gyereket kiemelve a hallgatóságból, külön terembe vonultak, és elkezdődött a játékos gyermekjóga-bemutató.

Az ismertető egy olyan exkluzív interjú videofelvételének bemutatásával folytatódott, amelyet a hazánkban tartózkodó Robert Coxon, kanadai zeneszerző adott az ÉLSZ abai bemutatkozása alkalmából. A zeneszerző a fizikai és nem fizikai, belső világ közötti kapcsolat nemzetközi nyelvén, a muzsika, a zene hatásával hozza létre az ember belső, és az ember és környezete közötti
egyensúlyt. Ez a tudati szintet emelő, zenei hatás, a zenei rezgésekkel az emberi testben keltett harmonikus rezgéseken keresztül járul hozzá a gyógyításhoz.

Kísérleteinek eredményei, amelyeket például Romániában mentálisan súlyosan sérült gyerekekkel, és Chilében diszlexiás gyerekekkel végzett, a gyakorlatban igazolták elképzeléseit. Sőt megalapozott állítása szerint a zene egységet teremt az ember, az állat, és a növények között. Mexikóban, paprikatermesztésnél a ki nem kelt magok arányát felére tudták csökkenteni a
zenéjének hatására.

Az interjú első részének megnézése után Dr. Lázár Györgyi, gyógyszerész ismertette 10 éves tapasztalatait a mágneses terápiával kapcsolatban. Kínában szerzett tapasztalatai alapján, és a beszerzett és beszerezhető, a helyszínen is bemutatott készülékekkel kapcsolatban tájékoztatta a jelenlevőket egy nagyon fontos szempontról. A mágnesterápiás készülékkel elvégezhető diagnosztika és terápia nem csak a már kialakult betegségeknél használható, hanem éppen a kialakulás folyamatában történő alkalmazása esetén lehetővé teszi a megbetegedés kezdődő folyamatának időben történő felismerését, és ezzel a betegség kialakulásának megelőzését.

A hagyományos diagnosztikával szemben, a betegség kialakulásának megállapítása helyett, és a betegségek tüneteinek kezelése helyett, a mágneses állapotfelméréssel és a kezdődő, általában salakanyagok felhalmozódása és a szervezetben történő lerakódása (érszűkület az erekben, kövek keletkezése a belső szervekben) eredményeképpen kialakuló megbetegedések időben történő kezelésével megelőzhetjük az egészségünk romlását, megőrizhetjük, önmagunkon segítve, az egészségünket. Hallgatói kérdésre válaszolva elmondta, hogy a kisebb készülék, ami akár családi, vagy kisebb közösségi méretekben is használható, elérhető áron (kb. 180 ezer forint) beszerezhető. A nagyobb készülék, amivel egyszerre akár három személy állapotfelmérése, vagy kezelése is végezhető, nagyobb közösségek igényeit is ki tudja elégíteni. Az ismertető után azonnal megkezdődött a jelentkezők helyszíni, díjtalan, személyenként 15 –20 perces állapotfelmérése. A nagyszámú keletkező miatt sorszámok kiosztásával kellett biztosítani a szervezett lebonyolítást.

Mialatt folyt a magnetoterápiás állapotfelmérés, Tóth György orvos, aki a kínai orvoslásban is magas szintű ismereteket szerzett, az egészségmegőrzés és gyógyítás különleges módszereiről és eszközeiről tájékoztatta a hallgatóságot.
Beszélt a test és a lélek, energián alapuló egységének teljességét figyelembe vevő, kínai orvoslásról, összehasonlítva az európai kultúrákban szokásos, elkülönült, egyedi vizsgálatokon alapuló orvoslással. Röviden ismertette az akupunktúrás kezelés lényegét. Kiemelte az egészségmegőrzésben oda-vissza érvényesülő testi-lelki hatásokat. Részletesebben szólt a testnek és léleknek
energiát adó, helyes táplálkozás egészségmegőrző szerepéről, aranyszabályokba összefoglalva a legfontosabb szempontokat. Fontos természetes, gyógyító, egészségmegőrző eszközként beszélt a gyógynövények, a táplálék feldolgozását segítő fűszerek, a virágterápia alkalmazásáról, hatásairól.

 

Az ebédszünet után folytatódó ismertetések és gyakorlati bemutatók, alkalmazások alapján, a résztvevők számát és véleményét is figyelembe véve, az első bemutató eredményes volt, és igazolta a szervezők elvárásait:

Folytatni kell, és szélesíteni kell a szolgáltatást a programban résztvevő településeken.
El kell jutni odáig, hogy a településeken lakó polgárok közül többen elsajátítva a szükséges ismereteket, folyamatos alapot képezzenek az egészségmegőrzés biztosításához.

 

A beszámolót összeállította: Válóczy István, Sárosd települési koordinátora

2011-08-25 21:06:56