Friss hírek, esemènyek, aktualitások

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Humán Erőforrás Programok Irányító Hatósága

ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft

Töltse le pdf formátumban: itt

 

További tervek és határidők:

 

2011. agusztus végéig

 

az utcaközösségi vezetők megválasztása, majd a 31 fős Magisztrátus alakuló ülése.

 

Jövőbeni tervek egyike, hogy a helyi közéletben szerepet vállaló civil szervezetek, intézmények vezetői, képviselők, más meghatározó személyek, egyház, vállalkozók képviselői stb. bevonásával a közös jövő megoldása érdekében Csókakői Magisztrátus alakuljon. A Csókakői Magisztrátus egy új tudású, új lelkületű cselekvési központ. Meg akarja mutatni önmagának, Csókakő polgárainak, és az egész világnak, hogy lehet úgy élni, és lehet úgy közösségben létezni, hogy szinte senki se maradjon egyedül. Az embert ne az előítéletek, hanem a megértési törekvések vezessék, a hagyományokhoz és az új álmokhoz egyaránt kötődni lehessen, ne a mértéktelen sikervágy, hanem az érdekmentes szolgálat hassa át a közéletet.

 

2011. szeptember elején meghirdetésre és elfogadásra kerül a Társadalmi Szerződés. A 12 pont kihirdetése, elfogadása és aláírása. (Várjátékokon).

 

A Társadalmi Szerződés elfogadói bármilyen helyi okból induló civakodás helyett a kölcsönös tisztelet és egymásra odafigyelés jegyében hosszú távon szerződnek arra, hogy Csókakő jövőképéből valóságos jövő legyen. Továbbá Csókakő Magyarország egyik legszeretetreméltóbb és polgáraihoz leginkább jóságos hagyományokra építő, és a kultúrát továbbvivő Európa figyelmére is méltó intelligens település legyen. A Csókakői Társadalmi Szerződést - annak tartalmával való egyetértés esetén - lehetőség szerint minden csókakői család egy-egy tagja lássa el kézjegyével.

 

Kicsit előreszaladva az időben, itt szeretnénk jelezni, hogy az év utolsó negyedévében az adventi készülődés jegyében meg kívánják szervezni a helyi csókakői bolhapiacot, illetve egy ún. ingyen piacot, ahová bárki bármit vihet és hozhat anyagi ellenszolgáltatás nélkül.

 

Később jövő év tavaszától szeretnék megszervezni a helyi piacot a csókakői emberek által termelt árukból szintén csókakői emberek számára.

 

Időrendben kicsit visszalépve végül, de nem utolsó sorban, augusztus 26-án 18.00-tól tartják a Művelődési Házban a csereklubra felkészítő oktatást. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

 

2011-08-08 20:57:52