Friss hírek, esemènyek, aktualitások

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Humán Erőforrás Programok Irányító Hatósága

ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft

Töltse le pdf formátumban: itt

A személyes interjúk és magánbeszélgetések alkalmával, több falugyűlésen, civil összejöveteleken (Lovas Egyesület, Asszonyklub, Hagyományőrző Szüreti Felvonulás, utcaközösség alakuló találkozók) sor került a TÁMOP program aktuális elemeinek, illetve komplex bemutatására.

Helyi igény merült fel a  sárkeresztúri (zöldség-gyümölcs) piac kialakítására. Tervezése megkezdődött, talán már ebben az évben sor kerül a kivitelezésére.

 

Az egyik cigány utcaközösség vezető a nyári szünetben gazdátlanul csellengő gyerekeknek szervez nyári nappali foci tábort, melyhez az önkormányzat gondozza a pályát, s vállalkozók nyújtanak egyéb segítséget.

 

Egy másik helyi polgár a Társadalmi Szerződésen felbuzdulva új helyi címert tervezett a falu számára. Az új címer gazdag helyi szimbólumkészletet hordoz, a Sárvíz természeti hátterétől az egyházi felekezeti utalásokon át a cigány kultúrában és a falu közterén is fontos szerepet betöltő kerékig.

A tavaszi akciók sorában kapacitáshiány miatt nem kapott helyet az agrár-önellátás előadás megszervezése. Erre a helyi menedzsmenttel egyeztetve 2011. nyár végén, kora ősszel kerül sor.

 

2011. július 7.

2011-08-10 13:33:24